Thriller, svensk krim – 2010

Regi: Harald Hamrell

Eg hadde aldri trudd at eg skulle betale for å sjå Beck eller Wallander, ikkje fordi at dei er dårlege, men det er liksom filmer som ein ikkje plar å sjå på video. Dei går jo som regel om att og om att på tv, til ein er drittlei dei. Men kva gjer ein ikkje når ein er sjuk, og held på å kjede vettet av seg. Og sidan det er så lite spanande som skjer på filmfronten for tida, så var det faktisk desse filmane valet fall på her om dagen 🙂 Og denne vart eg i alle fall ikkje skuffa over.

Eg trur dette må vere ein av dei beste utav Beck filmane. Her er det action frå byrjan til slutt, og det kjem nye twistar fleire gongar i løpet av filmen.

Filmen byrjar med angrepet på ein kjent statsadvokat. Ho vert seinare funnet  i ei trekiste som er gravd ned i ein sandkasse på ein leikeplass midt i Stockholm. Det viser seg at ho har blitt levande begravd. Spora peikar mot leiaren av ein MC-bande, men etter at han vert dopa og begravd på same måte, så tar etterforskninga ei ny retning. Fleire offer vert funnet i liknande trekister, og Beck må innsjå at dei har å gjere med ein sadistisk seriemordar. Eller har dei det?

Som sagt, her er det action frå byrjan til slutt, og historia har fleire uventa vendingar. Når ein i tillegg etter kvart kjenner dei ulike karakterane i filmen, og dei er godt ivareteke, så vert dette rett og slett berre god underhaldning. Det er ingen tvil om at svenskene kan sin krim B-)

[rating 5]