Skrekk – 2006

Regi: Bill Eagles

Enda ein Draculafilm, men eg måtte berre ha den med meg 🙂

Lord Holmwood (Dan Stevens) skal gifte seg med sin kjæreste, Lucy (Sophia Myles), men han har ein forferdeleg løyndom, han har syfilis, så han kan ikkje fullføre ekteskapet utan å smitte Lucy.

Hans jakt på å finne ein kur førar han til Grev Dracula (Marc Warren), ein legendarisk figur med ekstraordinære krefter.

Men det tar ikkje lang tid før Lord Holmwood innser kva han har sluppet laus i England. Han må ha hjelp av vampyrdreparen Abraham Van Helsing. (David Suchet), for å bli kvitt monsteret.

Eg likte denne versjonen eg. Det er ikkje så mykje innslag av komikk som i dei tidlegare Draculafilmane eg har sett. Miljøskildringane av gamle England var flotte, og det er faktisk grunn nok til å sjå filmen. I tillegg er det gode skodespelarar og gode karakterskildringar.

Filmen refererar bl.a. til Highgate Cementery, eit namn mange vampyrfans kjenner til.

Kort oppsummert; eg tykkjer dette var ein av dei betre blant Draculafilmatiseringane. Historien er jo kjent, så det vert ikkje så mange overraskingar. Ikkje er det så mykje grøss heller. Men filminga var bra, og historia var godt fortaldt.

[rating 4]