Archive for the Category »Skrekk /grøssar «

31
des
2010

2010 – skrekk

Regi: Breck Eisner.

Mange av innbyggarane i ein by vert brått forvandla til morderiske galningar. Vi følgjer eit ektepar og deira næraste vener sin kamp for å overleve. I tillegg til å slost mot dei som er infiserte av viruset, må dei også halde seg skjult for myndigheita. Militæret har stengt av heile området, og avliver alle som er igjen der. Og korleis oppdagar ein om dei andre i gruppa er infisert?

Hm, dette minnar mest om ein zombiefilm. Byrjinga av filmen er vel best. Vi får med oss interneringa av byens innbyggarar, med svært uheldige konsekvensar. Sidan handlar filmen om å vere på flukt, slost litt, sleppe så vidt unna, vere på flukt, slost litt, sleppe så vidt unna osb. Den vart rett og slett litt einformig i handlinga. Eg trur den hadde tent mykje på om vi fekk sjå litt om korleis omverda dekka hendinga. Men bortsett for det var det grei tidtrøyte med høgt bodycount.

[rating 3]

Category: Skrekk /grøssar  Tags: , , ,  Comments off
20
jul
2010

Skrekk – 2009 (kanskje litt meir action enn skrekk)

Plot: Dr. David Krupien (Val Kilmer) undersøker en isbre som er i ferd med å smelte i Arktis da han oppdager en forhistorisk art forskere aldri har sett før. Mulighetene ved et slikt funn får Dr Krupien til å samle fire av sine beste studenter på basen til å delta i utgravningen.

 

Men det som gruppen ved nærmere øyesyn avdekker, overgår deres villeste fantasi. Nå må David og studentene kjempe en kamp på liv og død…

Eller meir klassisk, (klisjeaktig): fire ungdommer skal prøve å overleve i øydemarka til hjelpa kjem, samt redde resten av verden frå skumle småkryp B-) I tillegg har dei lagt inn temaet som er i vinden for tida, klimatrusselen. Så kven overlever til slutt? Ganske tradisjonell oppbygning, med andre ord.

Det var ein del logiske brister når det gjaldt oppførsel og overleving (overleve sjølv om ein ligg ute mange timar i isaudet etter å ha blitt skoten, for så å gå fleire km. Skyteglad fyr som ingen gidder å ta våpenet frå. Legge igjen videokamera på tåplege stader, osb.)

Men eg synast at skodespelarane gjer ein glimrande jobb ut frå manuset. Det er bra med action, og trusselen er både truverdig og skummel.

Så sjølv om filmen vert litt forutsigbar og litt klisjeaktig, så er underhaldninga til stades, og ein kan absolutt kaste bort eit par timar på denne filmen.

[rating 4]

Category: action, Skrekk /grøssar  Tags: , , , ,  Comments off
03
mai
2010

Grøssar – 2009

Regi: Anthony DiBlasi

Kva er du mest redd for?

Tre studentar, Stephen, Quaid og Cheryl, starter eit studieprosjekt der dei skal filme og finne ut av kva medstudentane frykter mest av alt. Etterkvart visar det seg at Quaid er riv  ruskane gal, for han byrjar å iscenesette det intervjuobjekta er mest redd for. Han tar frykten eit steg vidare.

No ligg eg litt etter i filmomtalane, så det er ei stund sidan eg såg denne. Men eg tykte den var god, ein fekk absolutt ei kjensle for karakterane, filmen hadde god driv, og slutten var laga genialt motbydeleg…., akkurat slik ein grøssar skal vere.

[rating 4]

Category: Skrekk /grøssar  Tags: , , ,  Comments off

Skrekk – 2006

Regi: Bill Eagles

Enda ein Draculafilm, men eg måtte berre ha den med meg 🙂

Lord Holmwood (Dan Stevens) skal gifte seg med sin kjæreste, Lucy (Sophia Myles), men han har ein forferdeleg løyndom, han har syfilis, så han kan ikkje fullføre ekteskapet utan å smitte Lucy.

Hans jakt på å finne ein kur førar han til Grev Dracula (Marc Warren), ein legendarisk figur med ekstraordinære krefter.

Men det tar ikkje lang tid før Lord Holmwood innser kva han har sluppet laus i England. Han må ha hjelp av vampyrdreparen Abraham Van Helsing. (David Suchet), for å bli kvitt monsteret.

Eg likte denne versjonen eg. Det er ikkje så mykje innslag av komikk som i dei tidlegare Draculafilmane eg har sett. Miljøskildringane av gamle England var flotte, og det er faktisk grunn nok til å sjå filmen. I tillegg er det gode skodespelarar og gode karakterskildringar.

Filmen refererar bl.a. til Highgate Cementery, eit namn mange vampyrfans kjenner til.

Kort oppsummert; eg tykkjer dette var ein av dei betre blant Draculafilmatiseringane. Historien er jo kjent, så det vert ikkje så mange overraskingar. Ikkje er det så mykje grøss heller. Men filminga var bra, og historia var godt fortaldt.

[rating 4]

Category: Skrekk /grøssar  Tags: , , ,  Comments off
03
mai
2010

Grøssar – 2009

Regi: Christian Alvart

Her er endå ein film om onde småjenter. Men eg må sei at eg likte denne betre enn “The Orphan“, sjølv om også denne filmen har sine svakheter.

Plot: Renee Zelweger spelar Emily, ein sosialarbeidar som trur ho har sett alt. Men dette er før ho får sak nr. 39. Ei lita, mystisk jente på 10 år som tydelegvis ikkje har det så bra heime. Saka eskalerer, og Emily reddar jenta frå å bli drept av foreldra. Det endar med at jenta flyttar inn til Emily, men er jentungen så uskuldig som ho ser ut til?

Dette er ein av dei betre grøssarane eg har sett i det siste. Her har du verkeleg jenta frå Helvete, som verkeleg kan gje deg kalde grøss nedover ryggen. Mange gode scener, god historie, lite dødtid, skodespelarane er overbevisande, og ein vert endå meir sikker på at å adoptere småjenter, det gjer man berre ikkje.

Det som øydelegg er at Emily vert mistenksam på så alt for tynt grunnlag. Men eg skjønar jo at det vil ta for lang tid å gjere denne biten realistisk, så eg får lære meg å sjå forbi sånne ting. I tillegg var slutten på filmen skikkeleg dårleg.

Men for all del, likar du grøssarar, så anbefalar eg denne filmen på det sterkaste.

[rating 4]

Category: Skrekk /grøssar  Tags: , , ,  Comments off
03
mai
2010

Skrekk, delvis splatter, med vekt på komedie – 2007

Regi: Robert Rodriguez

Plot:

Grind House er et filmverk i to deler fra de banebrytende regissørene Quentin Tarantino og Robert Rodriguez. Sist ut på det store lerretet er “Planet Terror”, en zombie/ splatter regissert av Robert Rodriguez.

Ekteparet og legene William og Dakota Block (Josh Brolin og Marley Shelton) får inn pasienter fra byen, alle med koldbrannliknende sår og tomme uttrykksløse blikk. Cherry (Rose McGowan) befinner seg samme sted, den tidligere go-go-danseren har mistet et ben i en grusom bilulykke.

Wray (Freddy Rodriguez), hennes tidligere kjæreste, står beskyttende ved hennes side. Cherry er nede for telling, men den siste dansen er definitivt ikke historie. Mens de infiserte rundt henne endres til truende og angripende zombier, danner Cherry og Wray et forsvarslag. I nattens mørke staker de ut kollisjonskursen, mot en skjebne som kan etterlate seg millioner av smittede og døde. Og noen få heldige, midt i en kamp på liv og død, på vill jakt etter en siste levelig plass på terrorens planet.

I Planet Terror møter vi også Bruce Willis, Michael Biehn, Jeff Fahey, Stacy Ferguson og Michael Parks.

Tja, ka skal eg sei? Dette er nok først og fremst ein guttefilm. Men, når ein ser vekk  frå det, så må det nemnast at filmen til tider er hysterisk morsom. Og eg må sei eg særleg digga karakterane til dei to brødrene, sheriffen og gatekjøkkeneigaren.

Som nattevaktfilm var denne heilt perfekt. Hjernedød “crazy” humor, action heile vegen og ikkje noko historie ein trengte å følgje med på.

Liker du denne genren, så er filmen absolutt å anbefale.

[rating 4]

Komedie/skrekk – 2008 (med vekt på komedie).

Regi: Adam Fields

“In February 2007, ten people went to the remote mountains of Northern California to shoot an adult movie. What happened next was something no one expected, but everyone saw coming.”

Eehh, eg veit ikkje heilt kva eg skal sei om denne. Det er underbuksehumor i ein verkeleg lågbudskjettfilm, og kor bra kan det bli?

Vel, eg lo no skikkeleg ein del gonger, og kollegaen min digga filmen. Men om den er bra, det greier eg rett og slett ikkje å bedømme. Du må nok sjå den sjølv 😛

If you see it coming, you’re already dead

[rating 3]

Category: Komedie, Skrekk /grøssar  Tags: , , , ,  Comments off