Archive for the Category »splatter «

03
mai
2010

Skrekk, delvis splatter, med vekt på komedie – 2007

Regi: Robert Rodriguez

Plot:

Grind House er et filmverk i to deler fra de banebrytende regissørene Quentin Tarantino og Robert Rodriguez. Sist ut på det store lerretet er “Planet Terror”, en zombie/ splatter regissert av Robert Rodriguez.

Ekteparet og legene William og Dakota Block (Josh Brolin og Marley Shelton) får inn pasienter fra byen, alle med koldbrannliknende sår og tomme uttrykksløse blikk. Cherry (Rose McGowan) befinner seg samme sted, den tidligere go-go-danseren har mistet et ben i en grusom bilulykke.

Wray (Freddy Rodriguez), hennes tidligere kjæreste, står beskyttende ved hennes side. Cherry er nede for telling, men den siste dansen er definitivt ikke historie. Mens de infiserte rundt henne endres til truende og angripende zombier, danner Cherry og Wray et forsvarslag. I nattens mørke staker de ut kollisjonskursen, mot en skjebne som kan etterlate seg millioner av smittede og døde. Og noen få heldige, midt i en kamp på liv og død, på vill jakt etter en siste levelig plass på terrorens planet.

I Planet Terror møter vi også Bruce Willis, Michael Biehn, Jeff Fahey, Stacy Ferguson og Michael Parks.

Tja, ka skal eg sei? Dette er nok først og fremst ein guttefilm. Men, når ein ser vekk  frå det, så må det nemnast at filmen til tider er hysterisk morsom. Og eg må sei eg særleg digga karakterane til dei to brødrene, sheriffen og gatekjøkkeneigaren.

Som nattevaktfilm var denne heilt perfekt. Hjernedød “crazy” humor, action heile vegen og ikkje noko historie ein trengte å følgje med på.

Liker du denne genren, så er filmen absolutt å anbefale.

[rating 4]

17
aug
2009

Splatter, komedie – 1992

Regi: Peter Jackson

braindeadKort oppsummering av filmen vert: ekkelt, ekkelt, ekkelt. Eg sleit verkeleg med å sjå på  einskilde gonger.

Plot: Kjærleikshistorie med dominerande og sjalu svigermor frå helvetet. Svigermor vert bitt av ein rotteape og moroa kan byrje.

Kor mykje gørr, blod og humor greier ein å presse inn i ein film, neppe meir enn i denne filmen.  Dette må vere splattersjangeren si mor.

Veit ikkje heilt kven eg skulle anbefalt denne filmen til. Likevel den er vel verdt å få med seg.  Den er så spekka av overdrivelser at den faktisk vert litt fasinerande. Men det vert ei stund til eg skal sjå noko i denne sjangeren igjen.

[rating 4]

Category: Komedie, splatter  Tags: , , ,  Comments off
17
aug
2009

Action, sci-fi, splatter, komedie – 1987

Regi: Peter Jackson

bad tasteEtter å ha sett Braidead, var eg litt skeptisk til å sjå Bad Taste. Kollegaen min påstod at denne var endå verre. Det var den heldigvis ikkje. Bad Taste er debutfilmen til Peter Jackson, seinare kjent for Lord of the Rings. Filmen er spela inn over fire år av PJ og venane hans. Dei hadde ikkje råd til kostyme, så i første halvdel av filmen så kjenner vi igjen romvesene på klerna deira.

Plot. Ein intergalaktisk hamburgerkjede har besøkt jorda for å finne ingredienser til deira nye delikatesse. Nemleg hamburgarar laga av menneskekjøt. “The boys” har fått i oppdrag å stoppe romvesene.

Filmen har masse action og ein stor dose humor. Ikkje mykje dødtid her nei. Som i Braindead, er det her  så mykje overdrivelse, dumme vitsar og fantasifulle løysingar som gjer at filmen faktisk vert ganske fasinerande. Eg må nok gje ein firar til denne og.

[rating 4]

Category: action, Komedie, Sci-fi, splatter  Tags: , , , , ,  Comments off