Archive for the Category »Sommarblogg:) «

Eller det er vel nesten to veker til, men eg er sååå klar. Nesten ein og ein halv månad friiiii!! Det er kjempetungt å gå på jobb no, særleg fordi eg jobba vel mykje i friperioden min. Men belønninga vert ei veke lenger fri 🙂

Ellers så har vel bloggen min gått for lut og kaldt vann ei stund. Eg har holdt på med ei anna nettside, for Sørstrand Folkepark, så det har tatt opp “bloggetida”. Men den byrjar å bli rimeleg bra no. Sjekk ut.

Vidare har eg leika meg med ulike fotoprogram. Berre synd eg ikkje har fått tatt nokre skikkelege bilete. Utroleg kor mykje dårlege foto det er mogleg å ta. Men då er det gøy med fotoprogram som kan gjere dei mest håplause bileta morsomme 🙂

Det programmet eg har brukt lengst, og som eg er heilt avhengig av er PhotoScape. PhotoScape er fin dersom ein vil animere bilete, samt lage montasjar o.l.  Samt at det følger med eit enkelt redigeringsprogram+++. Loving it! Eit program som er eit must, dersom ein har blogg.

Elles så er eg litt hekta på PhotoFiltre for tida. Ein kan lage mange gøye effekter til keisame bilete med det programmet. Det er berre å slå seg laus.

Det siste programmet eg held på å gjere meg kjent med for tida er Paint.Net. Nei, det er ikkje det paint-programmet som følger med maskina, men faktisk eit ganske avansert, gratis bileteredigeringsprogram du finner på nett. Den støtter lag, har ein del effekter og ein heil del andre avanserte verkty. I tillegg går det an å innstallere “plugins”, med dei verktya du måtte ønskje. Spanande.

Elles har eg ikkje gjort så mykje i det siste, bortsett frå å jobbe og sove. Eg var ein tur til Florø i friperioden min. Det byrjar å verte nokre veker sidan no. Men eg var kjempeheldig med veret denne gongen og, så det vart tid til både båttur og strandtur.

Sørstrand 17. august – 2010. Bileta er tatt seint på ettermiddag, så fargene er ikkje dei beste.

Min far skuer stolt utover stranda si.

Dagen etterpå var vi på ein liten båttur.


Faderen sin stoltheitVi måtte sjølvsagt køyre forbi SørstrandAustvik


Verkelege kreative namn: Sørstrand og Austvik (eller østvik, dei vert aldri einig). I Florø har dei og Lilleåsen og Storeåsen, Lillevatnet og Storevatnet, Havreneset og Hesteneset.

Eg prøvde å gå ned på austvika tidlegare på dagen. Det var der vi bada når vi var små. Men no hadde dei “privatisert” heile området, så eg turde ikkje å gå heilt ned. Det såg ut som ein privat hage. Eg veit om fleire som har klaga på dette, så eg tenkte eg ville sjå det sjølv.

Men eg fekk no sett området frå sjøsida. Er glad for at vi har Sørstrand no. Austvika var jo ikkje all verden å skryte av. I kvart fall når ein var van med Hokksanden i Bremanger.


Østvik


Men det er idyllisk i austvika. Eg lurar på korleis det blir dersom planane om bruar frå Kystmuseumet til Sørstrand går i orden.

To gode venner

Elles så prøvde eg å få nokre gode landings og lettebilete av måker, utan hell.

Vi dreiv å køyrde rundt ein flokk med måkar, og verkeleg plaga dei. Men eg skulle nok ha brukt speilrefleksen og ikkje lumixen. Den er litt for lunefull når den tek bilete, og brukar litt for lang tid på å zoome. Den er suveren på zooming når det gjeld motiv langt borte, som står i ro. Men elles så gjev nok speilrefleksen betre bilete. Den er lettare å styre, slik at det vert lettare å fange motivet. Og det var grensar for kor lenge vi kunne plage måkene, så eg er svært lite nøgd med resultatet. Men kva gjer man ikkje når ein sit på nattevakt og lengtar etter ferie. Då må man plage andre med dårlege bilete 🙂

Hmm. Trur eg skal ta “powernap’en” min no. God Natt (:|

04
aug
2010

Det er ei stund sida eg har skrive i bloggen, eg har hatt fullstendig skrivevegring. Ikkje fordet, det er lite sannsynleg at verda har gått glipp av noko 😆 Ikkje har det skjedd noko særleg i det siste heller.

Feriepengene er brukt opp, og eg kjøpte meg kameraet som eg skreiv om tidlegare, nemleg  i Panasonic Lumix DMC TZ10, berre  svart. Eg er strålande nøgd med kameraet, det har ein fantastisk zoom. Det eg ikkje heilt får til med det, er nærbilete av blomar, innsekt osb. Det nektar å fokusere på det. (Kanskje kameraet har betre smak enn meg?) .

Men, dessverre så passa ikkje den minste fotoveska frå Acme Made til Lumixen. Men eg skal nok alltid finne bruk for den.

Den største veska til Acme Made, passa perfekt til speilrefleksen, og den er faktisk endå finare i røynda, enn på biletet. Den har gode bærehandtak, og det er ingen problem å ta den med på tur.Eg er veldig nøgd med det kjøpet.( He, he, det får vere nok reklame for acme made).

Elles har eg nettopp vore ein tur til Bremanger og Florø. Så då fekk eg brukt kameraet litt.

Eg har vore tre gongar på Brandsøyåsen, og trudd eg skulle døy av anstrengelse kvar gong. Formen har tydelegvis dalt ein del i dei siste åra. Så no er det trening som gjeld.

Utsikt frå Brandsøyåsen

Elles så vart eg lurt med opp på fjellet i Bremanger. Eg trur ikkje dei gjer det fleire gongar, for med meg gjekk det seint. Eg likar godt å gå tur, gjerne på fjell, men det må vere VEG!

Her er utsikta frå Strusnipa i Bremanger.

Eg var så trøytt at eg ikkje orka å ta bilete på veg oppover. Vi var ein tur oppom Førsnipa og.

Men elles så var det koseleg å vere i Bremanger igjen. Det er vel to år sidan sist. Og lillesøster og eg vart kjempegodt tatt imot av tAnta (Nina) og Frank.

Og så var det tilbake til Florø, og ei lita tur ned på båthavna der.

Det var det eg rakk på miniferien min. Den varte frå torsdag 22 juli til mandag 26. juli, men eg var no heldig med veret:)

No har det vore tilbake til jobb ei stund, før eg har ny miniferie frå neste helg av…

Det vert ikkje så mykje ferie på meg i sommar, så difor må eg finne noko anna å bruke pengane på. Ikkje fordet, eg har aldri hatt problem med å bruke pengar. Det er verre å få dei inn 😛

Vel, her er noko av det eg har tenkt at feriepengane skal gå til B-)

Ynskjeliste!

Nr 1 på lista er denne stilige kameraveska til speilrefleksen. Eg var eigentleg på jakt etter ei meir diskre veske, men etter at eg såg denne, så har eg lagt dei planane på hylla. Who can blame me :-?? Eg fann den på Pr foto.no. Ikkje var den så dyr heller, berre kr. 276 (u/mva). Men ein må jo sjølvsagt og ha tilbehør til bagen. Eller rettare sagt, eit matchande etui til kompaktkameraet.

Og då kjem vi til nr. 2 på lista.

Denne fann eg på same plassen. Kostar kr. 92 (u/mva)


Men så kjem det som er litt verre/dyrare.

Kompaktkameraet mitt har gått fullstendig i oppløysing. Og eg må jo ha eit kamera til å legge i etuiet, elles er det jo lite vits i å kjøpe det 🙄

Og så kan det jo vere greit å ha eit kamera i tillegg til speilrefleksen. Eg er kjempeglad i kameraet mitt, men det er litt for stort til å ha med seg overalt. Og dei beste bileta er faktisk dei du tar, ikkje dei du kunne ha tatt.

(He, he. Då har eg overbevist meg sjølv, det er berre å gå igong med å handle).

Så her er nr. 3 på lista. Eit kompaktkamera som det går an å ta med seg overalt.

Førebels er det dette kameraet eg liker best. Men det kan fort endre seg. Må lese litt fleire testar først.

Panasonic Lumix DMC TZ10 raudt


Eg måtte sjølvsagt falle for eit av dei dyraste kameraene i klassen, litt over kr. 3000. Men med ultrazoom, gode biletresultat, og svært gode omtalar, så trur eg faktisk at dette kameraet er vel verdt pengane. Og er eg heldig, så har det kanskje blitt litt billegare når eg har råd til å kjøpe det.

Og når eg har handla inn alt dette, ja då må eg jo nesten ta meg litt ferie, slik at eg kan få tatt nokre spanande bilete…..  Hmm. Eg har jo friperiodane mine, eg må berre hugse å sei nei til ekstravakter 🙄

Ein ekstratur til Florø, hadde jo vore kjekt :-bd

Har ikkje fått gjort så mykje sidan eg kom heim frå Mallorca. Tenkte eg skulle ha ei oppsummering av turen (Som min far har mast på), men har ikkje hatt tid enno.  Har jobba litt og elles hatt besøk. Tykkjer forresten det var trist med bombeangrepet, og dei som omkom på Mallorca, det vart litt nært ettersom vi nettopp har vore der.

Så må eg sei at eg byrjar å verte lei av regn og kaldt ver. Var ikkje heilt klar for hausten enno. Men i dag ser det no ut som det har letta litt, det var faktisk litt sol og temperaturen var nesten på eit akseptabelt nivå.

i106903429_87648_2Ang. jobb så har eg lurt på kva som er verst: å få svineinfluensa eller å måtte jobbe med maks beordringar og underbemanning. Har kome fram til at det spelar inga rolle, eg vil mest sannsynleg oppleve begge delar. Håpar i det minste at eg får ein mild variant av influensaen 🙄

Elles så har eg hatt besøk av Monica m/familie i helga. Alltid koseleg, sjølv om det kan verte litt trongt med 3 vaksne og 2 ungar i leiligheita. Men så lenge dei trivast, så trivast eg og:) Dei kom rett frå Svalbard og hadde hatt ein kjempefin ferie der oppe.

DSC_0012-w800-h800

Roger på plass i sofaen.

DSC_0017-w800-h800

Martine

DSC_0016-w800-h800

Gulliver

DSC_0021-w800-h800

Monica i aksjon på kjøkkenet. Både ho og Roger er nokre fantastiske kokkar:) (sjølv om det kanskje ikkje ser slik ut her)

Elles så er planen å reise opp til Florø seinare i kveld /natt. Må berre få sjekka ferjetidene først.

Category: Litt av kvart, Mine bilete:), Sommarblogg:)  Tags:  Comments off

kattSiste dag har vi brukt på å ligge på stranda og elles shoppe suvenir. Lurer på kor mykje overvekt eg får på flyet? I morgon drar vi ganske tidleg frå hotellet, så då vert det ikkje tid til så mykje.

Eg har endeleg funnet ut kor den fiskarlandsbyen eg ville sjå låg henne, men det vart litt for seint, så det får vere til ein annan gong.

Gleder meg litt til å kome heim, men eg høyrar at det berre regnar der, får håpe at veret snur når eg kjem tilbake. Eg har vore ganske heldig med veret i sommar. Trur eg berre har opplevd sol 😎

Category: Sommarblogg:)  Tags: ,  Comments off
22
jul
2009

Gjekk ein liten tur  på leit etter ein fiskelandsby, men fann den ikkje. Men det var plenty av andre båtar 😕

DSC_0006-w800-h800

luksusyatchene ligg på rekke og rad

Og så var vi på Es Forti

DSC_0023-w800-h800

Es forti

Det var liksom ein utkikkspost, heilt grei utsikt.

DSC_0010-w800-h800

Trur det er Cala d'Or, men det kan og vere Cala Grand

DSC_0011-w800-h800

Fint landskap

DSC_0020-w800-h800

Så var det på tide å gå...

DSC_0028-w800-h800

Så fann vi ein "cala" som vi hadde nesten heilt for oss sjølv:)

DSC_0029-w800-h800

Ikkje badetøy? Ingen hindring:)

DSC_0030-w800-h800

Lillesøster koser seg:)

DSC_0047-w800-h800

Skal, skal ikkje?

DSC_0063-w800-h800

Skal, mange gongar:)

Då har vi berre ein dag igjen her på Mallorca. Det vert nok badestrand i morgon 😎

Category: Mine bilete:), Sommarblogg:)  Tags: ,  Comments off

No har vi hatt to badedagar, og eg er framleis ikkje brun 😥 Men, men det er jo lenge igjen av sommaren enno 😆

På søndag var vi på Platja es Trenc igjen. No var det ikkje så fint, det var verkeleg fullt av folk, og det var kome noko i vannet slik at det såg skittent ut. Men vi var der eit par timar og stekte oss fordet 🙂

På veg tilbake greidde eg å skrape bilen litt heilt bak, gjett om eg var glad for at eg hadde teikna ekstraforsikring slik at eg slepp å betale noko 😎 Eg skulle passere ein traktorliknande sak på ein svært smal veg. Bilen foran meg kom seg forbi, eg trudde eg skulle kome meg forbi, og at det berre var  buskar i vegkanten. Der var det visst ein stein og 😳  Bilen bak kom seg ikkje forbi. Det er ein del svært smale vegar her på Mallorca, og eg synast det er utroleg at eg ikkje hadde skrapt noko før.

I går på sundag var vi på Alcudia og bada. Då vi var lei der bestemte vi oss for å dra vidare ut til Cap de Formentor som ligg heilt nord på øya. Det vart ein fantastisk tur, men eg trekk tilbake at dei berre har fine vegar her på Mallorca 😯

DSC_0033-w800-h800

Litt trollstigen her og

 

DSC_0080-w800-h800

Slik såg vegkanten ut mange stadar, her var det ikkje så høgt ned, men det kan eg love at det var andre plassar. Einskilde strekke hadde autovernet seget ut.

DSC_0023-w800-h800

Trur aldri eg har vore så høgt oppe og sett loddrett ned, vanskeleg å ta bilete som verkeleg visar kor høgt opp vi er..

DSC_0024-w800-h800

Vi er høgt oppe

DSC_0025-w800-h800

Fin utsikt:)

DSC_0037-w800-h800

Lillesøster på veg oppover. Fin utsikt:)

DSC_0043-w800-h800

Her er det loddrett ned utan nokon sikring, turte ikkje å gå lenger ut på kanten eg::-(

DSC_0058-w800-h800

Men lillesøster tør:) Cap de Formentor i bakgrunnen. (den ytterste klippen)

DSC_0063-w800-h800

Lillesøster

DSC_0126-w800-h800

Her er vi ikkje fullt så høgt oppe. Ein fin liten "cala", der det låg nokre båtar

DSC_0131-w800-h800

Ein tunnell. Det stod fareskilt for steinras langs heile vegen, og det låg ein del stein i vegbanen her og der. Følte meg ikkje heilt trygg alltid. Legg merke til at det går ein trapp på utsida, angrer litt på at vi ikkje gjekk opp der, men det byrja å verte så seint på dagen.

DSC_0134-w800-h800

Same tunnell, litt større perspektiv.

katt-w800-h800

Dyrelivet på Cap de formentor:) Tror det var eit fuglereservat og, kattene heilt ute på Cap de Formentor såg no gode og velfødde ut 😉

DSC_0143-w800-h800

Det vart ganske seint før vi kom oss avgårde igjen. Vi trudde vi skulle få med oss ein solnedgong, men sola forsvann berre ned i ei sky:-(

Eg hadde planlagt å ta litt bilete av dei smale gatene vi må køyre gjennom i landsbyane, samt nokre av dei typiske landevegane, men det vart for mørkt. På kveldstid er det imidlertid tydleg at spanjolane flyttar ut på gata. Det såg ut som ein familie hadde middagselskap utanfor sin leiligheit, men at det ikkje var plass nok på fortauget. Bordet var plassert på fortauget og rundt det satt familen, nokre av familien fekk plass i døra, nokre på fortauet og resten satt ut i gata. (hovudveg:))

Elles så stoppa vi på landevegen for å sjå på stjernene, det var heilt mørkt slik at vi såg t.d. melkevegen heilt tydeleg. Så høyrde vi noko som rasla i buskene og begge var snar inn i bilen, og lurte på kva for dyr som kunne befinne seg på Mallorca. Etter ei lita stund pilte det ei mus over vegen. Vi vart litt flau :mrgreen: Men det høyrdast mykje større ut…

I dag har vi hatt ein daffedag, vi trenger det og:)